Berlin, Innotrans, ahogy én láttam

Berlin, InnoTrans 2018, SkyWay pavilon. A nemzetközi InnoTrans kiállításon a legjobbak között a SkyWay kiállította az UniCar-t és a nagy sebességű UniLot-ot (500 km/óra).

Azért döntöttem úgy, hogy meglátogatom a kiállítást, mert a saját szememmel akartam meggyőződni arról, hogy a SkyWay elérte-e azt a szintű kiválóságot, amit a hasonló cégek. A hatalmas érdeklődésből egyből arra következtettem, hogy nem csak elérte a többi cég szakmai rangját, hanem már meg is haladta azt.

Ahogy odaértem a legszembetűnőbb a hatalmas tömeg volt. Más standok előtt éppen hogy sétálgattak vagy üres volt. És ez volt a kiállítás utolsó napján, délután.

Az UniLot-ról pár gondolat.

Fantasztikus érzés volt az elsők között beülni az 500 km/órával közlekedő UniLot-ba! A 6 személyes jármű rendkívül kényelmes és komfortos. Az ülések elektromosan dönthetők, fűthetőek, klimatizáltak. Azt leszámítva, hogy 3 pár üléssel van felszerelve, továbbá hogy az első ülés előtt nincsenek irányító eszközök teljesen egy luxus személyautó érzetét adja belülről.

Berlin

Ami nekem először nagyon furcsa volt, hogy nincs elöl szélvédő, nem lehet előre kilátni belőle. Aztán kérdésemre megmutatták, hogy azért, mert a maximális hely kihasználtság érdekében oda tették a csomagtartót. Elöl és hátul is így jártak el. A műszaki részleteket nem mutatták meg, de feltételezem, hogy alatta az akkuk foglalnak helyet. (klikkelj a képekre)

Minden ülés előtt érintő képernyős kijelző. Amit meg tudtam róla, hogy ez mutatja az utazás pontos helyzetét, a pillanatnyi sebességet, lehet módosítani vele az ülés döntését, az ülés fűtését és még rengeteg mást. Gondolkodtam azon, hogy miért tettek kamerát a kijelzők fölé. Arra jutottam, hogy egy másik utas látható benne igény szerint, hogy ne csak halljuk a hangját, hanem láthassuk is utazás közben.

Valamint nem utolsó sorban maga a brutálisan jó dizájn is megfogja a látogató tekintetét. A kiállítás többi járműve nem nagyon különbözik 20 évvel korábbi kinézetüktől. A vonat vonat maradt, a metró pedig metró.

SkyWay
Az UniCar.

Erről a járműről rengeteg videó felkerült már az internetre, sőt, az EcoFest alkalmával ki is lehetett próbálni. Nagyszerűek azok a felvételek, de az érzést nem tudják pótolni, hogy ott vagy és bele ülsz. (klikkelj a képekre)

Összefoglalás képen egy ráadás gondolat:

Az Innotrans, ahogy a neve is mutatja az innovációról szól. Talán megszámlálhatatlan világ hírű cég megjelent itt, külső és belső helyszínen egyaránt, de a SkyWay kivételével számomra hiányzott belőlük az újdonság. Lehet egy mozdony hibrid meghajtású, vagy lehet egy metró kocsi ablaka átlátszós televízió is egyben, ahogy korábban is írtam a vonat csak vonat marad a saját fizikai korlátaival. Lehet hogy elfogult vagyok, de úgy gondolom, hogy a tömegközlekedés jövőjében már a SkyWay mutatja az irányt.

Junitskyj úr a kiállítás mind a négy napján jelen volt. Elmondása szerint nagyon komoly megbeszélések miatt maradt.

Én ott voltam, láttam, bele ültem. Egy valós cég valós jövő képpelA SkyWay társtulajdonosok táborába lehet még csatlakozni, de már nem sokáig. Lehet, hogy már csak idén. Meglátjuk, de aki látja azt, hogy a SkyWay mekkorát fejlődött csak az elmúlt 2 évben, továbbá azt, hogy hová tart, annak már nem sok kérdése lehet. Maximum annyi, hogy mekkora csomaggal váljon résztulajdonossá.

A résztulajdonossá válás első lépése egy nagyon egyszerű REGISZTÁCIÓ

Keress meg elérhetőségeim valamelyikén és segítek hogy társtulajdonos lehess, ahogy én is. Továbbra is csak a következőket tudom mindenkinek javasolni:

“Építsd a SkyWay-t, mentsd meg a bolygót!”  …és legyél tulajdonos!

Küld el nekem kérdésedet a Kapcsolat menüpontban!

“A beloruszok valami rakétát hoztak!”

Berlin

(magyar felirat alul a “CC”-re kattintva!)

 tájékoztató

A jelen oldalon megjelenő írások NEM valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. A nyertesvagy.hu által közölt hírek, és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, és befektetési ajánlást NEM tartalmaznak.