Hírek a 2020-as Ecofest-ről

Sokak számára ismeretes, hogy évente megrendezésre kerül az EcoFest, azaz Minszkben a SkyWay teszt központjában egy nyílt rendezvény, ahol bemutatásra kerülnek az addig elkészült eszközök. 2020 sajnos mindenben egy rendhagyó év és emiatt ez a rendezvény is csak online formában kerülhetett megrendezésre. Így a hírek kizárólag az internetről tudhatóak meg. Magam is kerestem a hírek különböző hiteles forrásait. A számomra legérdekesebbeket most összeszedtem egy bejegyzésbe a teljesség igénye nélkül.


Az első felvételen a SkyWay egyik munkatársa jelentkezett be élőben az EcoFest ideje alatt az épülő Sarjah-i Innovációs központból. Annyi plusz infó, hogy megemlítésre kerül benne a Sarjah-i Városrendezési és Közútkezelési Minisztérium vezetőinek korábbi látogatása, akiknek az volt a határozott kérésük (utasításuk) hogy gyorsítsák fel az építkezést!

hírek
Magya felirat a “CC”-re klikkelve választható ki a jobb alsó sarokban.

A következő sorok nagyon fontosak a meglévő és az új társtulajdonosok részére. Anatoli Unitsky számára feltettek meglévő tagok kérdéseket, melyekre közvetlenül a feltaláló válaszolt:

Mikor lesz a következő fejlesztési fázisra való átmenet?

A fejlesztési fázisok akkor érnek véget, amikor összegyűjtjük a szükséges pénzügyi finanszírozást és megépítjük az utolsó tesztpályánkat is, amely a nagy sebességű útpálya lesz. Most két alternatívánk van. Építünk egy nagy sebességű pályát Belorusziában, ahol visszatértünk a 21 kilométeres terület kisajátításához. Vagy megépítjük ugyanezt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol már van egy földterületünk a tesztpálya megépítéséhez, de az építési feltételek bonyolultabbak. Belorussziában az építkezés kétszer-háromszor olcsóbb, mint az Egyesült Arab Emírségekben. A világjárvány miatt a befektetések mennyisége csökkent, de mi megvalósítjuk ezeket a fázisokat. Ezért jelenleg nagybefektetőkkel dolgozunk, és lehetőségeket keresünk az egyes közösségekben való költségvetések bevonására, ideértve még egyes országokat is.

Van-e már az Egyesült Arab Emírségek szabványainak megfelelő műbizonylattal rendelkező SkyWay járművünk?

Pillanatnyilag még nincs. De a dokumentumokkal, tesztekkel és protokollokkal való munkafolyamatban van. Ez a munka két éve kezdődött el és már közel áll a befejezéséhez. A műbizonylati tanúsítás – az egyszerű, de a dokumentumok elkészítése – az bonyolult. Az Egyesült Arab Emírségek éghajlati viszonyaira vonatkozó dokumentumok már a befejező szakaszukban járnak. Ezen szakaszok végig viteléhez olyan szervezeteket vonunk be, amelyek az európai közösség szabványai szerinti  tanúsításokat végeznek és amelyek szerint az Egyesült Arab Emírségek is működnek. A műbizonylati tanúsítás végére akkor kerül pont, amikor megépítünk egy tesztpályát és legyártunk egy olyan járművet, amelyet célprojektekben fogunk felhasználni, elvégezzük az üzembe helyezését és a gyakorlatban is bizonyítjuk, hogy meg is felelünk ezeknek a követelményeknek.

  Lesz-e a SkyWay-nek saját gyártása az Egyesült Arab Emírségekben?

Részben igen. Először ki kell számolni a jövedelmezőséget. A világgazdaság, beleértve az egyes országokat is, úgy épül fel, hogy ha a SkyWay szállítást az Egyesült Arab Emírségekben gyártanánk, akkor az többe kerülne. Talán többszörösébe is, mint Belorussziában. Ezért választjuk majd például a “gyártás ott és eladás magasabb áron” változatot vagy a “gyártás itt, leszállítva oda és a normál áron való eladás” lehetőségét. Van amit Belorussziában és van amit az Egyesült Arab Emírségekben fogunk végezni.

  Milyen 2020-as terveket érintett a megjelent koronavírus?

Nagyon sokféle tervet. Az ami üzleti utazásokkal és más országokból származó anyagok beszállításával volt kapcsolatos az lelassult, de nem állt le.  Megtaláltuk annak a módját, hogy hogyan lehet ezt megtenni. Nem karanténba helyeztük a tervezést, a mérnöki munkát, a tervezési munkát, az új vonalak gyártását a saját részleteinkkel. Általában véve a munka lelassult, a hatékonyság pedig csökkent. Ezért körülbelül 100 fővel csökkentettük a személyzetet, és kiigazítottuk a fizetéseket. Alacsony hatékonyság mellett kevesebbet kell fizetni a munkáért. Megújult csapattal jöttünk ki a járványból. Egészségesebbek, erősebbek és profibbak lettünk.

Erről a beszélgetésről készült teljes felvétel már magyar felirattal tekinthető meg:

Magya felirat a “CC”-re klikkelve választható ki a jobb alsó sarokban.

A 2020-as Ecofest-ről még számtalan hírek tudhatóak meg a cég hivatalos honlapjairól és videó csatornájáról. Számomra a fentiek voltak a leginformatívabbak.


A következő fontos aktualitás, hogy 2020. november 30-a éjfélig meghosszabbították a futó akciókat. Az akciók részletei a képre klikkelve olvashatók, illetve keress meg elérhetőségeim valamelyikén és segítek minden kérdésedben.

A mai blog végén egy képgalériával búcsúzom. Ezek voltak a legfontosabb hírek. Egyiken látható, hogy milyen is az a vízszintes lift SkyWay módra.

Én már 3 éve vagyok a SkyWay tagja, minden kérdésre tudok válaszolni ami csak felmerülhet SkyWay témában. Keress meg elérhetőségeim valamelyikén:

ecofest

Horváth Gergely

+36-70-332-7595

info@nyertesvagy.hu

forrástájékoztató

A jelen oldalon megjelenő írások NEM valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. A nyertesvagy.hu által közölt hírek, és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, és befektetési ajánlást NEM tartalmaznak.