Hogyan közlekedik az UniBus?

A legnagyobb furcsaság az UniBus-okban, hogy nincs bennük sofőr. Ha nem ember, akkor mi irányítja? Hogyan közlekedik? Ez a kérdés akkor válik még indokoltabbá, amikor az egész rendszert nézzük. Ugyanis az a program, amelyik a közlekedést vezérli nem csak egy önálló járműre korlátozódik.

Bármennyire is hihetelen, egy rendszer irányítja az összes járművet egyidejűleg! Egy intelligens, digitális organizmus.

közlekedik

Ez elgondolkodtatott:

“…képes gondolkodni és döntéseket hozni.”

Ezt úgy tudja megtenni, hogy több mint 200 érzékelő adatait fogadja és dolgozza fel.

Meg tud oldani például egy olyan szituációt, hogy a többi -vele egy pályán mozgó- jármű mozgásához igazodik. A másik járműbe ha tovább tart a ki- és beszállás valamiért, mint az előírt programja, akkor a másik lelassít, hogy ne rohanjon bele az előtte álló járműbe. Majd folytatja a saját programját, amint az akadály elhárult. Ez egy embernek egyszerű, de egy gépnek nem az.

Biztonságos ha nem ember irányítja?

Azt már tudjuk, hogy az UniBus egy meghatározott program alapján közlekedik. Felmerül a kérdés: Ez vajon biztonságos? Ez bennem is felmerült, de pont fordítva van, mint ahogy képzeltem. Mert a balesetek döntő többségét emberi tényező okozza. Figyelmetlen, fáradt, elvonja valami a figyelmét, türelmetlen, valamilyen szer hatása alatt van, nem tartja be a szabályokat. Egy kimutatásban a leggyakoribb oka a közlekedési baleseteknek az elsőbbségadási kötelezettség megszegése. Ez valóban nem technikai, hanem emberi tényező.

Egy másik, másodlagos előny az automata irányítás mellett pedig gazdasági. Nem kell sofőröket alkalmazni, ami a SkyWay-t, mint árucikket olcsóbbá, piacképesebbé teszi.

A következő rövid videóban betekintést kapunk az UniBus “agyába”.

közlekedik

Ebből a videóból is látható, hogy a SkyWay nagyon profi technikát alkalmaz. Komoly mérnökökkel és világos céllal dolgoznak.

Ebben a cégben már csak korlátozott ideig lehet résztulajdont szerezni. A 15 fejlesztési szakaszból már a 14-ben járunk.

közlekedik

Én már 3 éve vagyok a SkyWay tagja, minden kérdésre tudok válaszolni ami csak felmerülhet SkyWay témában. Keress meg elérhetőségeim valamelyikén:

ecofest

Horváth Gergely

+36-70-332-7595

info@nyertesvagy.hu

forrás, tájékoztató

A jelen oldalon megjelenő írások NEM valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. A nyertesvagy.hu által közölt hírek, és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, és befektetési ajánlást NEM tartalmaznak.