Te mire számítasz 65 év felett?

Tudom, hogy lerágott csont a nyugdíj téma 65 év alatt is, mégis pár gondolatomat megosztom ezzel kapcsolatban. 2019.02.05-én sikerült megnéznem az RTL Klub Házon kívül című műsorát, ami ezzel foglalkozott. Érdemes 14 percet rá szánni. Megdöbbentő!!!

Nem sok jóra számíthat, aki az állami nyugdíjból szeretne megélni!

De tényleg! Te mire számítasz ha 65 leszel?

Tudsz félre tenni 65 éves korodig havi 50.000 forintot? Mire 65 éves leszel akkor még szerinted 65 év lesz a nyugdíj korhatár? Mindenki tudja, hogy amikor elkezdi a nyugdíjas éveit sokkal kevesebbet kap havonta, lehet, hogy a felét sem. Hogyan fogod azt megélni, hogy a múlt hónapban még kerestél nettó 200.000 forintot, és ettől a hónaptól életed végéig 80.000 forintból kell megélned? Nyilván mindenki arányosítsa a saját jelenlegi nettó keresetéhez. Ez óriási életszínvonal zuhanás! Majd akkor kezdesz el vakarózni, hogy mit kellett volna korábban máshogy csinálni? Tudom, most sokan azt mondják, hogy a havi béremből nem tudok havi 50.000 forintot félre tenni, ha mégis sikerülne akkor meg el kell költeni valami fontosabbra (lakás felújítás, stb…..). Ezzel teljesen egyet értek.

De nézzük meg ennek tükrében a SkyWay-t.

Mire számíthat az, aki csak 10 hónapon keresztül félretesz 50 dollárt (kb 14.000 ft)? Vicces, de gyakorlatilag összesen ez egy telefon ára. (azért vesznek minimálbéres emberek részletre ekkora összegű telefont, ugye?) Ezért az összegért a SkyWay jelenleg 17.000 db tulajdonrészt ad névre írva.

Amint a SkyWay tőzsdére lép (várhatóan pár év múlva) 1 dollár/darab névértéken fog nyitni az első napon. Ez az 1 dolláros névérték szerepel azokon a tulajdonrész igazolásokon is, amiket postán kiküld. Ez hamar megvan, hogy 17.000 dollár! Durván 5 millió forint mai árfolyamon. Ez egyenlőre még csak kalkuláció, mindenesetre én erre számítok, de ez nem szentírás és nem ígéret a részemről.

Menjünk tovább egy gondolattal.

Amit a havi befizetésedből veszel az bizony tulajdonrész, vagyis a SkyWay-nek ezzel tulajdonosa leszel a több százezer taggal együtt. Ebből az következik, hogy osztalékra leszel jogosult évente, életed végéig, vagy amíg el nem adod! Jól hangzik?

Menjünk tovább még egy gondolattal.

A tulajdonrész tulajdon, tehát generációkon keresztül ugyanúgy öröklődik, mint egy ingatlan. Érted, hogy a következő generációknak is segítesz ezzel? És mindez csupán 10 hónapon keresztül egy cipő ára.

Ahogy mondtam ez a levezetés nem szentírás és nem ígéret.

A jelenlegi ismereteim alapján én erre számítok. Valamint arra akarok rávilágítani, hogy ha teheted, akkor adj egy esélyt magadnak egy anyagilag biztosabb jövőre. Megéri azok közé tartozni, akik felismerik a veszélyt és időben tesznek ellene. Kerüld el ezt a helyzetet:

65

Teher akarsz lenni öreg korodra a családodnak vagy a támasza?

Ha az állami nyugdíjra számítasz, akkor jó eséllyel a gyereked fog eltartani téged. Megalázó lesz? Pláne úgy, hogy most birtokodban van az információ, hogy VÁLTOZTASS ezen!

Döntsd el és keress meg elérhetőségeim valamelyikén és segítek kiválasztani a neked legmegfelelőbb csomagot.

Továbbra is csak a következőket tudom mindenkinek javasolni:

“Építsd a SkyWay-t, mentsd meg a bolygót!”  …és legyél tulajdonos!

Küld el nekem kérdésedet a Kapcsolat menüpontban!

forrástájékoztató

A jelen oldalon megjelenő írások NEM valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! Az előbb írtakra tekintettel az oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. A nyertesvagy.hu által közölt hírek, és egyéb írások tájékoztató céllal készülnek, és befektetési ajánlást NEM tartalmaznak.